Strava pro Vás
V našich pobočkách pro Vás nabízíme kvalitní výživové doplňky stravy značky INKOSPOR.Značka kvality, kterou nelze pořídit v běžné obchodní síti. Pochází z Německa.
Dále nabízíme například zboží Nutrend, LifeFood, speciality typu syrovátka Amálka, sušené maso Jerky, žvýkačky Bubble, zeleninové těstoviny Perfect Pasta.
Všechno zboží si můžete také ve větším balíčku a s výhodnější cenou také zakoupit v našem eshopu AnoMáme a vyzvednout na své pobočce, případně nechat poštou doručit domů.
Ke cvičení si můžete pořídit carnitinové nápoje, samozřejmě i balenou vodu.
Farmaceutická kvalita výroby a německá kvalita! Nejlepší proteinový index: aminokyselinové skóre 174 (viz níže)
Na všech pobočkách lze odebírat krabičkovou dietu ABC Dieta.
Výrobky značky INKOSPOR používá česká biatlonová reprezentace:
A také národní tým včetně Petra Čecha:
Na všech pobočkách také můžete odebírat dietu Ježkovy krabičky.
VÝPOČET KVALITY PROTEINU
- ANEB VÍTE JAK SI VYBRAT NEJKVALITNĚJŠÍ PROTEIN NA TRHU?
- JAK POROVNAT KVALITU RŮZNÝCH PROTEINŮ MEZI SEBOU?
- TO VŠECHNO JDE JEDNODUŠE SPOČÍTAT POMOCÍ KALKULAČKY
Do teď jste si pravděpodobně protein vybírali podle reklamy, hodnocení v diskuzích nebo podle toho, co vám někdo doporučil. Nyní máte možnost si to sami spočítat. Ukážeme Vám, jak si vybrat protein jako vědec a zaměříme se přitom na to nejdůležitější, na hodnocení kvality samotné bílkoviny. Kvalita je totiž vždy důležitější než kvantita.
Jediným objektivním nástrojem pro hodnocení kvality proteinu je nástroj vyvinutý vědci ze Světové zdravotnické organizace a jmenuje aminokyselinové skóre (zkratka AAS = amino acid score). Setkat se můžete i s dříve používaným názvem chemické skóre.
Aminokyselinové skóre pracuje s principem porovnání jednotlivých aminokyselin ve vybraném produktu, vůči referenční bílkovině. Referenční bílkovina je ideální bílkovinou, která obsahuje pro naše svaly optimální a vyrovnaný poměr jednotlivých esenciálních aminokyselin.
Složením referenční bílkoviny se zabývala Světová zdravotnická organizace (World Health Organization, WHO), Organizace pro výživu a zemědělství (Food and Agriculture Organization, FAO) a Univerzita OSN (United nations university, UNU) již v roce 1985. Ve své zprávě z roku 2007 (Protein and Amino Acid Requirements in Human Nutrition; 2007 | strana 150), bylo složení referenční bílkoviny díky modernizaci technologií aktualizováno a v této podobě se s ní pracuje dodnes.
Princip AAS je tedy jednoduchý. Stačí porovnat množství aminokyseliny vybraného produktu v poměru k množství dané aminokyseliny v referenční bílkovině.
Pokud nemáte po ruce kalkulačku, tak si kvalitu Vašeho produktu můžete spočítat pomocí aminokyselinové kalkulačky na webu spocitejsikvalitu.cz , kde je k dispozici aplikace pro jednoduchý výpočet AAS.